Followers

Tuesday, 23 October 2012

today is tuesday

Saya mewakili warga UiTM Pahang ingin mengucapkan 




              Selamat Hari Selasa! YAHOOOOO! :D





Happy tak hengat khennn. Hoi gelinye khennn tu. Macam nok nok gitu. Okay selasa means esok boleh balik rumah setelah bertempur dengan 4 ketul test : ORGANIC 2, INORGANIC 2, OSHA & PHYSICAL CHEMISTRY 2. Paling kentang skali organic lah. Jawab macam orang tak pernah belaja je. Serius otak aku tak dapat nak cerna dengan apa yang dah aku belaja. Nak apply lagilah tak reti. Reti mengantuk je dalam kelas. Okay aku tahu tu semua orang pro lagi arif -..-'


So bermula Rabu sampai 4 November, warga UiTM yang berada di merata-rata ni akan bercuti sampai 4Nov. Kau hado? Jadila dari takda kan, ni pon cuti raya haji plus cuti mid sem sekali. Bile dah mid sem ni baru nak sedar " eh cepatkan masa ni berjalan berlari?" "weh test banyak ni, mase tak cukup, canoooo?" "dah midsem blaja ape pon tak paham, guane?"




Tapi mase 1st day sem ni, kemain kau ye terus carik kalendar, search cuti midsem, cuti deepavali, cuti semua bagai. Terus mark haa dalam organizer, takda pon cuti yang miss. Pastu keluarlah dialog antara housemate " eh eh  bila nak cuti lagi ni?" padahal barang baru sampai pon tak kemas lagi. Gedik sangat uolls. "Bila nak pegi pulau tioman pulau langkawi and segala pulau?" amboi planning kemain, datang nak belaja tapi planning holiday dah ada. Paling tak boleh bla aku pon ade plan dengan bff sekolah aku siap nak pegi Korea. Tanak kalah kan. Plan pegi Korea macam nak pegi Alamanda. Angan- angan tinggi takpe, tu perlu. -.-'




Okaylah nak siap2 dah ni. Awal kan belum kol 6 bercita-cita nak siap dah. Pelajar mithali sangat ouls. Okay gedik lagi muahahaha. Boleh pulak kelas start 7pm-10pm kan. Siang hari bersantai macam cuti sekolah, semua lagu kat youtube nak tgk selagi streamyx masih bernyawa. Okey till we meet again. Here. Salam :)




okay memang buku yang selalu baca aku -.-'








Sunday, 21 October 2012

test ujian dugaan

Assalamu'ailakum.






Baru bangun tidur terus cari lappy, bukak terus. Rase macam mengigau pon ada. Terjaga dari tidur tadi pon sebab ada bunyi lagu kuat sangat kat ruang tamu tadi. Aku ingat housemate nak berzumba. Baru nak join, padahal mata pon separuh terbukak lagi. Ada hati nak berjoget, haish pompuan ni. Haaaa rupanya laptop die ada masalah teknikal, volume tak reti nak slow. Baguslah jugak kuat-kuat tuh, zohor pon baru nak buat pukul 3. Semua salah tidur. Bukan salah aku ye. 





Eh sebenarnya nak cerita pasal BONE a.k.a TULANG badan aku yang aku makin hari makin berbunyik-bunyik ( buruk benor eja macam ni). Lately bila bangun dari tidur, bangun dari duduk ke, tulang pinggang aku sakitnye tuhan je yang tahu. Macam orang tua je nak bangun kene rilek-rilek dulu, amik nafas, luruskan kaki. Rasenye orang tua pon lagi sehat dari aku yg umur doploh tahun ni. Amboi mention umur, konon muda lettewwww wahahahahaha. Amik kau huruf W, taknak kalah










Okay ni bukan aku, hot setap sangat kan Siap pink kaler. Muscle pon berketul-ketul macam ayam. Nampak tak elctric shock macam lagu f(X) tu? f(X) bukan function addmath ye, aku taknak cerita addmath yang lagi sakit dari tulang aku ni. Ahjumma atas ni sakit sangat lah tu sampai keluar kilat bagai. Aku belum level ni lagi. Harap maklong makngah





Flash back balik mase masa diploma lagi lah teruknya. Tulang rahang kat mulut aku asyik cramp, bahasa mudah difahami lower jaw pain. Bukan kaki je reti cramp kau tahu. Ni haa mulut sekali.. Aku rase sebab banyak sangat cakap benda lagha, ni lah padahnya. Tapi crampnye takdelah sampai kene tutupkan mulut manually, cuma kene rilex sket berminit-minit, nanti okaylah. Tapi ni pon kadang-kadang berlaku lagi. Dua kali dalam sebulan macam tu lah. Tapi tulang pinggang aku ni sakit hari-hari. Macamaneeee? Macam orang cacat je kan. Sedihnye lahaiii. Rasenye dah minum susu selalu sangat, tapi kenapa badan aku macam umur namploh (enam puluh tau, saje gedik eja macam budak-budak pesbuk hikhik)











Cantik tak aku kene lower jaw pain macamni? Mesti ramai nak add pesbuk aku kalau aku sakit pon cantik lagi wahahaha. Desperate sangat. OH NOOOO!












Nah amik cantik kan sakit-sakit pon, aku memang cari yang cantik ya kat google. Tapi tak simbolized kat aku lah. Aku tahu sapa aku # ayat pasrah rendah diri khusyuk tawaduk











Haaaa ni real life. Dah sakit aku kesah pulak macam mane muka aku kan,wahahahaha. Confirm kawan-kawan block aku kat pesbuk mahupun twitter kalau ghupa aku sebegini ghupa. Hamboi ghupa bahasa apa entah. Maafkan saya. 




p/s: Korang nampak kan tulisan merah plus ada colour background lagi atas ni. Aku ter CLICK text background colour, then tak reti nak tukar back to normal balik. That's why terpakse highlight merah skali. Konon nak bertambah anggun. Okay noob.




Saturday, 20 October 2012

i'm back

3:50am saturday

*click all, DELETE!

okay dah jadi blog baru dah kiranye ni. rasenya dulu cerita bukan-bukan je. pasni rase nak gak rajinkan diri even busy buat report sana sini. banyak sangat benda terpendam. nite peeps!





haish melting ^^